Sculptra

Sculptra | Banbrytande injektionsbehandling för att återställa volym och jämna ut huden

Sculptra är en icke-kirurgisk behandling som riktar sig mot förlust av volym och hudens åldrande. Genom att stimulera kroppens egen kollagenproduktion, hjälper Sculptra till att gradvis bygga upp och återställa volym i områden som förlorat spänst och kontur. Behandlingen är särskilt effektiv för att jämna ut fina linjer, veck och djupare rynkor, vilket ger en ungdomlig och naturlig förnyelse.

Sculptra är en innovativ estetisk behandling som främst används för att återställa volym och förbättra hudens spänst. Dess unika metodik grundar sig i att stimulera kroppens naturliga förmåga att producera kollagen, ett protein som är avgörande för hudens elasticitet och ungdomliga utseende.

Vid en Sculptra-behandling injiceras en biokompatibel substans, poly-L-mjölksyra, i de områden som behöver behandlas. Denna substans fungerar som en mild irritant i vävnaden, vilket stimulerar fibroblaster – hudens kollagenproducerande celler – att öka sin aktivitet och produktionen av nytt kollagen. Detta gradvisa och naturliga kollagenbyggande sker under en tidsperiod efter behandlingen och resulterar i en märkbar ökning av hudens volym och förbättring av dess struktur.

En av de betydande fördelarna med Sculptra är dess långvariga verkan. Eftersom de resultat som uppnås bygger på en ökad kollagenproduktion, varar de längre än många andra estetiska behandlingar. Detta innebär att de positiva effekterna av Sculptra kan vara synliga upp till två år efter behandlingsperioden.

Sculptra gör det möjligt att återställa volym och spänst för att förbättra hela ansiktets utseende.

Konsultation

Minst 48h innan din behandling får du komma på en konsultation. Under denna konsultation diskuterar vi dina mål och förväntningar. Vi utvärderar din hudkvalitet och de områden som ska behandlas för att skräddarsy en individuell behandlingsplan.

Behandlingen

Vi börjar med att rengöra området som ska behandlas för att säkerställa att det är fritt från smink och smuts. Ibland kan en lokalbedövning användas för att minimera eventuell obehag. Sculptra-administreras genom injektioner i de specifika områdena som har identifierats under konsultationen. Dessa injektioner levereras med precision och expertis för att säkerställa att produkten når de djupare hudlagren där den ska stimulera kollagenproduktionen.

Observera att du som ny kund måste boka en konsultation minst 48h innan din injektionsbehandling. Gäller även tidigare kunder som inte besökt oss på 6 månader eller om du önskar göra en injektionsbehandling som du inte gjort hos oss tidigare.

Profhilo Fillers
Profhilo
Hur ofta behöver man göra behandlingen?
Vad är skillnaden jämfört med fillers?